Als u als opdrachtgever een schildersbedrijf, behangersbedrijf of glaszettersbedrijf zoekt, wilt u niet alleen vakbekwame mensen, maar ook de zekerheid dat het gekozen bedrijf zijn afspraken nakomt.

Denk bijvoorbeeld aan een goed onderbouwde offerte zonder onaangename verrassingen en aan de afgesproken kwaliteit en garanties op materialen en arbeid. Kortom u wilt zekerheid.

AF-erkende bedrijven werken volgens leveringsvoorwaarden welke zijn overeengekomen met de Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond.
Een AF-erkend bedrijf wordt om de drie jaar gecontroleerd op haar complete bedrijfsvoering, dit houdt in dat zowel de duidelijkheid van een offerte, het nakomen van de gemaakte afspraken, het opleveren van een werk en uiteraard de kwaliteit van het geleverde werk door een inspecteur van het onafhankelijke Verf Advies Centrum nauwkeurig gecontroleerd dient te worden.
Het AF-erkend bedrijf hoort op al deze vlakken een voldoende te scoren wil zij het onderscheidend keurmerk behouden.

De AF-erkenning werkt met een nakomingsgarantie.

Als er een serieus verstoorde relatie zou optreden tussen de schilder en de klant dan zal het AF secretariaat hierin proberen te bemiddelen, in het uiterste geval dat dit ook niet zou helpen dan zal het AF secretariaat (na uitspraak van de stichting geschillen commissie) ervoor zorgen dat de klant alsnog door een collega bedrijf uit de brand geholpen wordt.
De klant heeft hierdoor toch een behoorlijke stok achter de deur!