Indien U geinteresseerd bent in de winterschilder en of vragen heeft over de nieuwe winterschilderregeling bel ons, wij staan U graag te woord (klik op de link hieronder voor algemene info over de winterschilderregeling 2008-2009)...


De winterschilderregeling tot 17-maart-2006, een stuk geschiedenis...

Vrijdag 17 maart 2006 was officieel de laatste dag waarop de deelnemende schildersbedrijven korting konden geven. De regeling, waarbij schildersbedrijven klanten korting konden bieden om klussen in de winter uit te voeren, werdt opgeheven wegens gebrek aan belangstelling. Sinds schildersbedrijven niet meer verplicht waren om mee te doen, liep het aantal aangesloten ondernemers met de helft terug.

“Daaruit volgde de conclusie dat de regeling leidde tot onnodig rondpompen van geld, waarbij ook nog eens onnodige administratiekosten moesten worden betaald”, aldus Susanne Kraaijeveld van Fosag.

“Dit alles zou onherroepijlk leiden tot het doodbloeden van deze mooie regeling, omdat nooit meer subsidie kon worden verstrekt dan dat er, onder aftrek van de administratiekosten, was ingelegd.” Volgens de CAO is de Winterschilder overigens niet verdwenen maar geprivatiseerd.

De Winterschilder genoot zo’n landelijke bekendheid dat de term zelfs in de Dikke Van Dale staat.

En ook de taalkundigen van het nieuwe Groene Boekje hadden nog niet gerekend op het verdwijnen van de 'winterschilder'